nejlehčí cestovatelská fotovýbava

www.marcelkonecny.com X100S

článek z blogu   www.marcelkonecny.com

jak jsem naskládal  lehký cestovatelský foto set 

 

na CESTĚ KOLEM SVĚTA  jsem používal tuto výbavu :
fotoaparát FUJIFILM X100S 
Po předlouhém rozhodování jsem se rozkýval pro tenhle fotoaparát s pevným ohniskem 35 , který splňoval všechno co jsem očekával. (o výhodách a důvodech píšu samostatný článek ) Do poslední chvíle jsem ale váhal mezi X100S a FUJI Xpro1 (E1) s výměnnými objektivy
 
váha cca 400g
stativ Gorillapod 
 malý, přenosný, použitelný v ruzných situacích ( na stromě , kameni apod ) . Musím ale dodat , že nejsem fanda stativů a používám jej asi tak na  jeden z 500 snímků – hlavně proto že  X100S dává výborné výsledky i při vysoké citlivosti  a o to méňě jej potřebuji .

 

váha cca 200g
Ipad 3 s retina displejem
 
výborný displej – na cestách nahradí notebook a lze na něm velmi slušně zpracovávat fotky .
Já používal systémovou aplikaci, ale ještě častěji program snapseed  který pracuje s raw soubory a jednoduchým postupem je možné za minutu vyvolat fotku z RAWsouboru  do použitelné podoby . (všechny fotky na stránkách roundtheworldtrip2013 jsou vyvolány na iPadu jednoduchým procesem tj  max 3 minuty/fotka  )
váha 600g

adaptér iPad/fotoaparát (SD karta)

kouzelná kostička díky které můžete fotky natáhnout přímo do iPadu buď z fotoaparátu nebo z karty

váha 00 nic

 

 

celková  výbava,  kterou jsem nafotil a zpracoval  95% fotek tedy váží cca 1,2kg!!!
 
Přiznávám, že jsem sebou také tahal profesionální zrcadlovku Canon 5D se dvěma těžkými objektivy ,ale jak jsem již napsal výše , téměř celý čas zůstávala zakonzervována v hlavním cestovatelském báglu a použil jsem ji opravdu výjmečně při focení zvířat a portrétů . Pro podvodní snímky jsem používal minikameru GOPRO .

Když si vzpomínám , že na svých posledních cestách např. na Island , Borneo či do Himalájí jsem průměrně tahal 11-15 kg fotovýbavy musím poděkovat za ten rychlý vývoj technologíí a to zejména Fuji a Applu :)   a hlavně zvolat : “už nikdy víc ! PS:  co se týká výběru správného fotoaparátu,  záleží na tom k jakému účelu fotoaparát chcete viz článek : JAK VYBRAT FOTOAPARÁT

PS2 : v současnosti je výrazně slevněný set FUJI X E1 s pevným objektivem ( i zoomem ) a tak bych to měl zase těžší to rozhodování :)

 

originál článku na:

www.marcelkonecny.com

Facebook Comments
(Visited 920 time, 1 visit today)
Sdílejte
  •  
  •  
  •  
  • 3
  •  
    3
    Shares

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.


*


*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..